Seniorituolit

Mukavuutta ja tukea arkeen

Seniorituolin hyödyt

Seniorituoli on suunniteltu erityisesti ikääntyneiden henkilöiden käyttöön, mikä ottaa huomioon istuimen ergonomian ja tukevuuden.


Istuimen ergonomia ja korkeus

Istuimen optimaalinen korkeus on yksi seniorituolin keskeisistä ominaisuuksista. Joissain tuoleissa on myös korkeussäätömahdollisuus, minkä ansiosta käyttäjän jalat yltävät helposti lattialle, mutta tuolilta ponnistaminen ei tapahdu liian matalalta, mikä edistää itsenäistä liikkumista ja vähentää kaatumisen riskiä. Nova Luxus seniorituoli on esimerkki korkealaatuisesta tuolista, minkä korkeutta on mahdollista säätää.


Selkänojan tuki ja käsinojat

Seniorituolin tukeva selkänoja ja käsinojat tarjoavat turvallisen tuen ja helpottavat nousua sekä istuutumista. Käsinojien ollessa oikealla korkeudella, käyttäjä voi työntää itsensä ylös tuolista omaa lihasvoimaa käyttäen ja ylläpitäen, mikä tukee toimintakyvyn ylläpitoa.

Siiri seniorituoli, on suunniteltu erityisesti senioreiden tarpeisiin sopivaksi.

Nousemisen Helppous

Seniorituolin suunnittelussa on kiinnitettävä erityistä huomiota nousemisen helppouteen. Tuolin istuinosan korkeutta on harkittu siten, että se helpottaa istuimesta ylösnousemista, vähentäen samalla kaatumisen riskiä ja lisäten käyttäjän itsenäisyyttä.

  • Käsinojat: Tukevat ja ergonomisesti muotoillut; auttavat nousemisessa
  • Istuinkorkeus: Parhaimmillaan säädettävä; auttavat myös nousemisessa

Käytön helppous ilmenee tuolin rakenteen ja toiminnallisuuksien yksinkertaisuudessa. Seniorituolit on suunniteltu siten, että käyttäjä voi itsenäisesti - ja turvallisesti - käyttää tuolia ilman ulkopuolista apua.

Seniorituolien mallit ja materiaalit

Seniorituoleja löytyy monenlaisia malleja ja materiaaleja.

Massiivikoivusta valmistetut tuolit

Massiivikoivu on suosittu materiaali seniorituoleissa sen kestävän ja ajattoman luonteen vuoksi. Käyttämällä täyttä puuta tuolien valmistuksessa, kuten Tammer Wood Oy:n valmistamissa seniorituoleissa, saadaan aikaan tuote, joka ei ainoastaan tue ergonomisesti vaan on myös kestävä ja ajattoman näköinen.

Värivaihtoehdot

Seniorituoleja on saatavilla eri väreissä, helpottaen sisustukseen sopimista.

Käyttömukavuus

Käyttömukavuus ja liikkuvuus ovat tärkeitä tekijöitä seniorituolin valinnassa. Laadukas seniorituoli tarjoaa tukea ja helpottaa liikkumista.


Tuolin leveys ja syvyys

Leveys ja syvyys ovat keskeisiä mittoja mukavuuden kannalta. Seniorituolin leveys vaikuttaa istumiseen: liian kapea tuoli voi tuntua ahtaalta eikä tue hyvin, kun taas liian leveä tuoli ei tarjoa tarvittavaa tukea.

Tuolin oikea syvyys tukee reisiä ja mahdollistaa selän nojautumisen tuolin selkänojaan.

  • Tuolin leveys: 42-60 cm on ihanteellinen useimmille käyttäjille.
  • Tuolin syvyys: 42-50 cm mahdollistaa hyvän tuen ja mukavuuden.


Tuolit pyörillä ja työntökahvoilla

Pyörien lisääminen tuoliin antaa mahdollisuuden hoitolaitoskäyttöön ja helpottaa hoitohenkilökunnan työtä. Myös pyörillä varustettu tuoli tulee olla turvallinen ja vakaa.

Tuolin takana olevat työntökahvat ovat oleellinen lisä, erityisesti hoitajille tai avustajille.

Siiri seniorituoli pyörillä ja työntökahvoilla on suunniteltu kevennetyllä rungolla, mikä helpottaa tuolin liikuttelua.

Kaikki nämä ominaisuudet luovat yhdessä turvallisen ja mukavan kokonaisuuden, mikä on välttämätöntä seniorin arjessa ylläpitämään käyttäjän toimintakykyä ja helpottamaan myös mahdollisen hoitohenkilöstön arkea.

Lataa...